JackPhotography

De wereld gezien door mijn camera

ijsland slotdag

Helaas de laatste dag van onze trip was aangebroken. En dat beloofde een lange terugtocht naar het vliegveld. De volgende dag moesten we immers weer vroeg op om terug te vliegen naar Nederland. Maar voordat het zover was hadden we nog een aantal spots op ons programma staan. Als eerste gingen we toch nog even terug naar Jökulsárlón. De zon was net op en we wilde toch het mooie licht nog even meepikken. Je krijgt dan toch net weer even een andere foto en dat verdiende deze plek gewoon. 

Vervolgens reden we verder naar de bijna niet uit te spreken plek Fjaðrárgljúfur. Een schitterende groene kloof waar een kleine rivier doorheen stroomt. Het weer zat niet tegen en dat resulteerde weer in prachtige foto’s

Na de lunch vervolgde we onze reis naar ons laatste doel, en dat was een plek die je als fotograaf niet wilde missen. De omgeving was nou niet direct aantrekkelijk en je had ook nog een wandeling van 2 x 4 km voor de boeg. We waren op weg naar het “DC3 Plane Wreck”. Dit vliegtuigwrak lag als het ware midden in een soort maanlandschap met een mooi contrast. Helaas waren we daar veel te laat gezien de lange stoet aan mensen die op weg waren richting het wrak. Bij aankomst liepen er veel mensen om en op het vliegtuig en probeer dan maar een foto te maken zonder deze mensen.

Na een pittige wandeling terug, hadden we nog een aardige reis in het vooruitzicht. Het weer begon ook langzaam om te slaan, dus het werd tijd om terug te gaan naar huis. Het land was een ervaring op zich, waarmee het respect voor de natuur voor mij nog meer is toegenomen. Het was kortom een geslaagde week met speciale dank ook aan Roy, ook deze week heb ik weer veel mogen leren van hem.

Kijk voor meer foto’s en vlogs van IJsland ook eens op de website van Roy Poots

Verder Bericht

2 Reacties

  1. Roy december 9, 2019

    Hey Jack! Wat heb je al die dagen mooi en gedetailleerd beschreven! Bij sommige momenten moest ik echt even 2x nadenken. We hebben heel wat kilometers afgelegd en een boel moeten doorstaan maar het was de moeite waard!

    Dank voor alles!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 JackPhotography

Thema door Anders Norén